OnurAkayMedya/Gazete Cep

2025 veda yılı oldu!

2025 yılı, Türkiye için sanat ve magazin dünyasında derin izler bırakan, hüzünlü bir "veda yılı" olarak hatırlanacak.

31 Ara 2025 - 09:19 YAYINLANMA

Onur AKAY

2025 yılını dünyada birçok açıdan "toparlanma", "yeni düzen arayışı" ve "teknolojik sıçrama" temalarının iç içe geçtiği bir yıl olarak görüyorum. Özellikle iklim değişikliğinin etkileri tün dünyada sinyal vermeye başladı. 

Aşırı hava olayları, su krizleri gibi… Türkiye için 2025, istikrar arayışı, enflasyonla mücadele ve reform sözcükleri etrafında şekillenen kritik bir yıl oldu. Genç nüfusun eğitim, istihdam, yaşam kalitesi gibi beklentilerinin sosyal politikaların merkezinde olması gerektiğini gösterdi.

2025 hem dünya hem Türkiye için zorluklarla dolu ama aynı zamanda dönüşüm ve atılım fırsatları barındıran kritik bir eşik yılı olarak geçti.

2025 yılı, Türkiye için sanat ve magazin dünyasında derin izler bırakan, hüzünlü bir "veda yılı" olarak hatırlanacak. Kültürel hafızamızdan silinmeyecek isimleri kaybetmenin yarattığı boşluk hiç dolmayacak. 

Başta Muazzez Abacı olmak üzere çok Türk sanatının "altın kuşak" temsilcilerinden çok sayıda ünlü ismi kaybettik. Onlar, nesilleri buluşturan kültürel köprülerdi. Öte yandan, bu vefatlar, genç kuşağın bu ustanın filmlerini, şarkılarını yeniden keşfetmesine yol açtı. Dijital platformlar, kaybolmaya yüz tutmuş klasiklerin önünü açtı. Bir anlamda, sanatçılar fiziken aramızdan ayrılsa da, eserleriyle ikinci bir "canlanma" yaşadı.

Magazin, bu hüznün gölgesinde kalsa da, dinamik yapısını korudu… 2025 bize kıymet bilmenin, sanatçılarımıza hayattayken sahip çıkmanın ve kültürel mirasımızı korumanın ne kadar önemli olduğunu acı bir şekilde hatırlatan bir yıl oldu. Bıraktıkları eserler, onları sonsuza kadar aramızda yaşatacak.

Benim açımdan 2025 yılı kariyer ve kişisel markam açısından oldukça hareketli, dönüm noktası niteliğinde bir yıl oldu. "İstanbul'a Küskünüm" isimli yeni single ve klip çalışması ile sizlerle seslendim.

2025’i magazin dünyasını sadece yaşayan biri değil, köşe yazılarım ve magazin programlarındaki yorumlarımla, magazini en iyi tanıyan, en keskin eleştiren ve belki de dönüştürmeye en çok aday olan biri olarak geçirdim.

2025'in son gününde sizleri mutlu edecek ve 2026 yılına mutlu girmenizi sağlayacak son bir haberle bu yılı uğurlayalım.

Bana son günlerde mesajlar ve yorumlarla en çok sorduğunuz soru şu:

Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir'in aşkı nasıl gidiyor?

Yeni yıla beraber mi girecekler?

Afra ve Mert'in aşkları mükemmel bir şekilde devam ediyor. Yeni yıla ayrı yerlerde girecekler ama 1 Ocak tarihi için yaptıkları çok özel programları var.

Şimdilik o programı yazamıyorum ama 2026 yılında o programı ve birbirlerine aldıkları yeni yıl hediyelerini köşe yazıma taşıyacağım.

Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen yılbaşı programlarım nedeni ile yazılarıma ve özellikle usta gazeteci Bilal Özcan ve başarılı gazeteci Pelin Çini ile yaptığımız canlı yayınlara bir süre ara vermek zorunda kaldım. 5 Ocak sonrası canlı yayınlar kaldığı yerden devam edecek.

2026 yılı hepimize önce sağlık ve mutluluk sonra başarı getirsin.

2026 yılında her şey gönlünüzce olsun.

Mutlu seneler…

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: