Gelirleri sadece konser ve sahne gelirleriyle sınırlı olan çok sayıda müzisyen ve sanatçı, pandemi döneminde çok zor günler geçirdi. Pandemi sürecinde işsiz kalan birçok meslek grubu gibi müzisyenler de ekonomik ve psikolojik sorunlar yaşadı. Hatta işsizlik nedeniyle bunalıma girip, yaşamlarına son veren müzisyenler de oldu. Covid-19 nedeniyle getirilen kısıtlamalar kaldırılırken, canlı müziğin 24.00'da bitirilmesi zorunluluğunun devam etmesi, sektörler arasında büyük bir eşitsizlik yarattı ve on binlerce insanın ekmek yediği müzik sektörü hâlâ çok zor durumda.

Yaz sezonu boyunca sahne alacak müzisyenler ve neredeyse iflasın eşiğine gelen işletmeciler bu duruma çok tepkili. Çünkü işletmeler ve müzisyenler yazlık planlarını yapamıyorlar. İki senedir durma noktasına gelen müzik sektörünün, bu yasağın kaldırılmasına çok ihtiyacı var.

Turizm sektörü 1 Nisan’da başlıyor…

Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Akçay’daki mekân sahibi dostlarım, 2 yıldır durma noktasına gelen müzik sektörünün tüm bileşenleriyle zor durumda olduğunu ve Covid-19 yasaklarının birer birer kalktığı bu dönemde, 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının da sona ermesi gerektiğini söylüyorlar.

Ayrıca 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağını, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a sordum. Çıray, “Unutmamak gerekir ki; insan sadece biyolojik ihtiyaçları için yaşayan bir varlık değildir. Ruhunun da sanat, eğlence ve sosyalleşme ile beslenmesi gerekir. Yasaklar insanın yaşam sevincini yok eder. Bu bağlamda halka açık eğlence ve müzikhollerin, özellikle turistik bölgelerde çevreye rahatsızlık vermemek şartıyla gece 12'den sonra açık kalmaları gerekir. Dediğim gibi çevreye rahatsızlık verilmiyorsa söz konusu yerin ne zaman kapanacağına işletme sahibi karar verebilir. İlle de bir saat verilmek gerekiyorsa saat gece 02:00 makul görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.