1992 yılında Mahallenin Muhtarları isimli dizi ile oyunculuğa adım atan ve daha sonra Çiçek Taksi, Kurtlar Vadisi ve İncir Ağacı gibi çok sayıda önemli projelerde rol alan ünlü dizi ve sinema oyuncusu Aylin Kılınçarslan, OnurAkayMedya Haber Müdürü Zühre Gülşen’in sorularını yanıtladı.
Aynı zamanda tiyatro sanatçısı olan Kılınçarslan, “Sanatçı” ve “Başarı” kelimelerini yılların deneyimi ile anlattı ve gençlere yol açacak açıklamalar yaptı.
İşte o röportaj:
Aylin Kılınçarslan’ı kendi ağzından dinleyebilir miyiz?
Tabii… İzmir'de doğdum büyüdüm. İlkokulun 4 yılını Almanya'da okudum. Sevecen ve bir o kadar da duygusal bir yapıya sahibim. Empati yönüm çok güçlüdür. Vicdan ve vefa duygusu benim için önemlidir. Pati canlar benim için vazgeçilmezdir.
Sence sanatçı kimdir? İyi bir sanatçı olabilmek için neler gerekir?
Sanatçı yaratıcılığıyla üreten insandır. Gerekli olan hayal dünyasının geniş olması, yetenek ve azim.
Oyunculuk dışında başka neler yaparsın?
Dublaj yapıyorum… Deniz, hayvanlar minik dostlarımızla ilgilenmek, doğa yürüyüşleri, bisiklet çok seviyorum. Ve tabii ki Türk sanat müziği ve Zeki Müren...
İnsanlarla diyaloğunun çok iyi olduğunu biliyorum bunu neye bağlıyorsun?
Herkesi olduğu gibi kabul etmeye çalışmaya…
Sence başarı ne demek? Bir sanatçı başarılı olabilmek için en çok neye ihtiyaç duyar?
Başarı toplum ile özdeşleşmek demek. Tıpkı Kemal Sunal, Perran Kutman ve adını sayamadığım pek çok değer gibi. Saygı ile birlikte sevilmek demek. Bunlar için de senin topluma saygı duyman ve onları kucaklaman gerekiyor
Oyunculuk alanında kalıcı başarılara imza atmanın, bir anda parlayıp sönen yıldızlardan olmamanın yolu nedir?
Dolu başak olmak… Egon varsa onu yönetebilmek ve daima toplum içinde var olarak, gözlem yaparak bunları oynadığın karakterlerde yaşatmak…
En büyük hedefin nedir? Bunun için neler yapıyorsun?
Toplumsal mesaj verebilen, topluma faydalı olabilecek öğretici ve eğitici projelerde yer almak. İster dram olsun, ister komedi…
Oyunculuğa nasıl başladın? Kaç dizi ve reklam filminde oynadın?
1997'de (BASAD) Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nde Kazım Eryüksel'den eğitim almaya başladım. Cihat Tamer, Kenan Pars ve Üstün Asutay'dan eğitim aldım. Sonra 4 sezon Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda çalıştım. Pek çok dizi, sinema ve reklam filmlerinde yer aldım.
En çok hangi rol seni etkiledi?
Beni olumlu ya da olumsuz etkileyen bir rol olmadı.
Çekimlerinde en çok zorlandığı rol?
Bir oyuncuyu kendi karakterine ters köşe roller elbette daha çok zorluyor. Fakat bizim işimiz bol gözleme de dayanıyor. Öyle bir şey yaşamadım.
Keşke oynamasaydım ya da reddetmeseydim dediğin bir proje oldu mu?
Hayır olmadı.
Unutamadığın bir anını anlatır mısın?
Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda, Gazanfer hoca ve Gönül hocayla oynadığım her oyun benim için unutulmaz ayrı birer anı.