Ünlü magazin gazetecisi ve yazar Bilal Özcan, gazeteciliğe 1977 yılında polis muhabiri olarak Son Havadis gazetesinde başladı. Haldun Simavi’ye ait olan Günaydın Gazetesi’nde 1979-1990 yılları arasında muhabir ve haber merkezi müdürü olarak görev yaptı. 1990 yılında Meydan Gazetesi özel haber birimini kurdu. 1991'de Türk Star Gazetesi'ni, 1992’de ise Alem Dergisi Avrupa baskılarını başlattı ve yönetti.
MAGAZİNE KALİTE GETİRDİ!
1994 yılında genel koordinatör Özcan Ertuna’nın davetiyle Cem Uzan’ın sahibi olduğu Star Televizyonu’na geçti. Star TV'de 1999’a kadar, ekranların en yüksek reytingini alan ilk magazin programlarından Paparazzi’yi hazırlayıp sunan Bilal Özcan, seviyeli bakışıyla magazin programcılığına kalite getirdi.
Daha sonra çok sayıda kanalda magazin yorumculuğu ve çok sayıda gazetede önemli görevler üstlenerek köşe yazarlığı da yapan Bilal Özcan, önemli ödüllere layık görüldü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 5 yıl süreyle “Magazin Gazeteciliği” dersi veren Bilal Özcan çok sayıda öğrenci de yetiştirdi.