Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum; zombi temalı dizi ve filmlerde ciddi bir artış var. Baktığında bir vampir ya da kurt adam gibi karizmaları yok, akılları, fikirleri yok. Tip ve şekil desen içler acısı. Ortalıkta yavaş yavaş yürüyen ve yakaladıklarını ısırmaya odaklı yürüyen ölüler.

Peki, neden bu kadar çok işleniyor zombi konusu? Bir senarist olarak bana hadi sen de zombili dizi yaz bize deseler düşünürdüm açıkçası. Bize zombi dizisi olmaz çünkü hepimiz zombiyiz. Beynini kullanmayı çoktan bırakmış, sadece karnını doyurmaya odaklı ama bir türlü doymayan yaşayan ölüleriz. Sert mi oldu? Alınmayın canım, benim dizinin teması bu olurdu. Kara mizah yapar, biraz da hayatın gerçeklerine dokundururdum. Hiç sorgulamayan, yavaş ve sarsak yürüyen bir zombi ordusu, sadece duyduğu sese ilerliyor ve ısırmak, parçalamak, yemek istiyor. Amacı yok amacı! Hadi herkes zombi olacak diye uğraşsalar saygı duyarım ama ne kadar çok kişiyi ısırsam diye bile düşünemeyen boş beyinli, etleri dökülen ölüler çok itici. Ben olsam bunlardan birine aydınlanma yaşatır, diğerlerini de sorgulamaya yönlendirirdim. Arkadaşlar biz boş boş yürüyoruz da bunun sonu ne olacak? Hem bizim bu tipler nedir? Teknoloji o kadar gelişti, yaşlandığı ve belki de öldüğü halde hala genç görünebilen insanlar var. Biz neden bu kadar korkunç görünüyoruz? Buna biri dur demeyecek mi? Dedirtir, diğer zombileri de uyanışa sürüklerdim. İsmi de “Zombilerin Uyanışı” olurdu. Yapımcılar ulaşın bana.

Bu arada benim bir komplo teorim var. Bu kadar zombi dizi ve filmi bizi bir gerçeğe hazırlamak için olabilir. Yeni bir salgın ve bu salgının sonunda ortaya çıkan, belki bu kadar korkunç olmayan ama ölü ile yaşayan arasında, aklını kullanamaz olmuş insanlar türetmek.

Tedavisi yoktur, aşı üzerinde çalışılmaya başlanır. Havadan ya da ısırılarak bulaşır. Olur mu olur. Şüpheleniyorum ve umarım yanılıyorumdur. Her ülke istisnasız zombili iş çekerken, biz neden çekmiyoruz? Bizden zombi olmuyor mu? Dedim ya gelip bizimle bir ay kalsalar görecekler yaşayan ölü nasıl olur da işte, neyse.

Sıktı bu zombili dizi ve filmler artık. Farklı bir şey yapacaksanız tamam, bir derdiniz var da söyleyecekseniz eyvallah, salgına hazırlıyorsanız hazırız ona da tamam. Aynı türde zombileri, farklı ülke versiyonları ile karşımıza çıkarmayın artık, yeter.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.