Ünlü isimler "Ekici Lezzet Hikâyeleri" kitabı için bir araya geldi

Türkiye'nin peynir uzmanı Ekici'nin 60'ıncı yılında çıktığı "Lezzet Hikâyeleri" yolculuğu, kitabına kavuştu. Kitap; saklı kalmış lezzetleri, ziyaret edilen şehirlerin hikâyeleri ve peynirle harmanlanan yepyeni tarifleriyle, 20 Mart Salı günü, cemiyet dünyasından Feryal Gülman, Bahar Şer, Ayşe Kucuroğlu, Zeynep Üstünel, Zeynep Yılmaz, Hande Acar ve Burcu Ziyal gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle davetlilerin beğenisine sunuldu.

60'ıncı yılına özel olarak çıktığı "Lezzet Hikâyeleri" yolculuğuyla, Türkiye'deki 7 bölgeden seçilen 7 şehrin yanı sıra Kıbrıs'ın da dahil olduğu yerel tarifleri peynirli tatlarla yeniden yorumlayan Ekici, bu tarifleri "Ekici Lezzet Hikâyeleri" kitabına taşıdı. Kitap, 20 Mart Salı günü Feriye Palace'ta düzenlenen özel bir etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe, cemiyet dünyasından Feryal Gülman, Bahar Şer, Ayşe Kucuroğlu, Zeynep Üstünel, Zeynep Yılmaz, Hande Acar ve Burcu Ziyal gibi ünlü isimler eşlik etti.

Lezzet Hikâyeleri Kitabı hakkında konuşan Ekici Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk şunları söyledi: "2017 yılında çıktığımız Lezzet Hikâyeleri yolculuğunda, ziyaret ettiğimiz her şehir, duyduğumuz her hikâye ve peynirlerimizle yeniden yorumladığımız her lezzet, bize yepyeni dünyaların kapısını araladı. Saklı kalmış lezzetleri gün yüzüne çıkarmak, Anadolu'nun bereketinden ilham alan şehirlerin hikâyelerini ve zengin mutfak kültürünü peynirli lezzetlerle harmanlamak çok heyecan verici bir deneyim oldu. Bu projenin en başında söylediğimiz gibi Lezzet Hikâyeleri projesi, bizim için dedemizden bize miras kalan peynire ve kültürümüze duyulan minnetin bir göstergesi... Şimdi bu kitap vesilesiyle gelecek nesillere, bu zengin coğrafyada sahip olduğumuz farklı kültürlerin bu zamana kadar saklı kalmış lezzetlerini miras bırakmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Proje boyunca maharetli elleri ve gastronomi bilgisiyle bize danışmanlık veren şefimiz Eyüp Kemal Sevinç'e ve her şehirde bizden desteklerini esirgemeyen gastronomi emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum."

Ekici Lezzet Hikâyeleri kitabında, Kıbrıs, Muğla, Çorum, Rize, Şanlıurfa, Erzurum, Edirne ve Antalya'dan seçilen 36 tarif yer aldı. Ziyaret edilen şehirlerin mutfak kültürüne dair ipuçlarının ve lezzet hikâyelerinin yer aldığı kitapta, yemeklerin iştah kabartan fotoğrafları da davetlilerden tam not aldı. Bir yıllık özenli bir çalışmanın ardından okuyucularıyla buluşan Ekici Lezzet Hikâyeleri Kitabı, çeşitli sosyal medya kampanyaları ve tüketici aktiviteleri aracılığıyla lezzet severler ile buluşacak. Kitap, ayrıca gastronomi bölümü olan üniversiteler ve gastronomi okullarına da dağıtılacak.

Lezzet Hikâyeleri yolculuğuna 2018 yılında da devam edeceklerini ifade eden Elçin Ekici Öztürk, tüm yıl boyunca Türkiye'nin dört bir yanındaki yepyeni şehirlerde kadın takipçileriyle buluşacaklarını ve yöresel tarifleri bu sefer onların ellerinden tadacaklarının müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler:
Ekici Lezzet Hikâyeleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.